4. kesäkuuta 2009

Kesäloma

Tentit - ne on ohi nyt. Niin kuin ihan siis lopullisesti (täällä Briteissä ainakin). Aika jännä fiilis oli, kun talsin yliopistolta kämpille. Nyt on lähinnä äärimmäisen helpottunut olo, vähän ehkä sellainen epätodellinenkin, kun nämä kolme vuotta alkavat ihan konkreettisesti olla ohi. Enää olisi se muuttourakka edessä, tiistaina aloitetaan: meitä on neljä käsiparia kuljettamassa pakaaseja ilmojen halki, eli eiköhän tämä huone tyhjene ihan mukavasti jo tällä keikalla.

En ihan vielä osaa sanoa, miltä tuntuu muuttaa takaisin Suomeen. Tavallaan se on helpotus: vaikka tämä vuosi on mennyt kiitäen ja ilman suurempia kommervenkkejä ja koti-ikävää, on mulla ollut ikävä niitä tärkeitä ihmisiä siellä Suomessa. Nyt sen vasta on tajunnut, kuinka tärkeää se ihan tavallisen arjen jakaminen niiden kaikkein läheisimpien ihmisten kanssa on. Ja se koira, sitähän mun on ollut ikävä - en minä enää osaa ilman olla, enkä tahdokaan. Ja ruisleipää on ollut ikävä, ja saunaa. Ja äidin tekemiä plättyjä ja ihan kaikkea.

Vaan tulee mun aivan varmasti ikävä Bristoliakin, vaikka tällä hetkellä olen kovasti iloinen takaisinmuutosta. On tämä vaan sellainen mukava 'kylä', ja Lontooseenkin on ihan siedettävä matka. Eniten tosin ehkä jään kaipaamaan tätä Brittien DVD-tarjontaa: näiden kolmen vuoden aikana kun on saanut jokaisen päähänpistonsa toteutettua, kun on vain kävellyt kaupungin HMV:hen - sieltä on löytynyt ihan jokainen etsimäni leffa, oli kyseessä sitten kuinka outo tapaus tahansa! Ja nyt pitää taas tottua siihen, että mitään määrättyä kappaletta on ihan turha lähteä jostain Anttilasta metsästämään. Täytynee opetella nuo nettitilauksen ihmeet... No, eipä vielä itketä tätä menetystä: koulun loppumisen kunniaksi nappasin mukaani Pushing Daisiesin kakkoskauden, taitaa mennä pari seuraavaa yötä sen parissa. Mahtihomma!

Nyt onkin edessä siivous- ja pakkausurakka. Vaatteitakin pitäisi pestä, ja tiskejä. Siinähän sitä onkin taas tekemistä kerrakseen.

Ei kommentteja: