24. lokakuuta 2007

koiruus

Anthony (Toni)

s. 14.11.1998 Tampereella
uros
keskikokoinen villakoira, aprikoosi
rekisterinumero: FIN 10067/99


Toni on viisivuotiaana alkaneen haaveilun, kinuamisen, kiristyksen ja suostuttelun tulos. Unelmoin cockerspanieleista ja cavaliereista - villakoira valikoitui ihan sattumalta, melkein heräteostoksena.

Koiruus tuli meille kasvattajaltaan puolivuotiaana nuorukaisena, ja herra otti meidät välittömästi omikseen. Pienoisesta luottamuspulasta tosin kärsittiin aluksi puolin ja toisin, eikä arka omistaja uskaltanut oikein harrastaakaan ujon koiran kanssa. Määrätietoinen ja utelias pusuttelija vei kuitenkin jokaisen perheenjäsenen sydämen tullessaan taloon ja sohvachamppioonin roolin ottanut otus tuntuu nauttivan saamastaan huomiosta.

Nyt vanhempana ja viisaampana sekä koira että omistaja ovat osoittaneet rohkeutensa, ja molemmat osaavat nykyään käyttäytyä varsin mallikkaasti niin kotona kuin ihmisten ilmoillakin. Autoilua Toni rakastaa, ja mukaan olisikin aina päästävä: tärkeintä tuntuu olevan osallistuminen, ei niinkään itse tekeminen. Myös bussissa ja junassa matkustaminen onnistuu esimerkillisesti.

Herra nauttii kuivatuista possun kärsistä ja vinkuvista leluista sekä keppien ja käpyjen järsimisestä.

28.11.2008

Kymmenen vuotta 14. päivä täyttänyt eläkeläinen kastroitiin eturauhasvaivojen hoidon yhteydessä alkukuusta (mikä ei sinänsä ole mitenkään erityinen menetys, herra kun on koko ikänsä suhtautunut suorastaan liikuttavan välinpitämättömästi vastakkaiseen sukupuoleen). Hieman on ollut havaittavissa kärttyisyyttä ja murraamista muiden koirakkojen seurassa - mutta se vanhalle sallittakoon. Kotiväki on kuitenkin parasta maailmassa, mikä riittää varsin hyvin. Näkökään ei enää ole ihan yhtä terävä kuin nuoruusvuosina, mutta eipä se juuri menoa haittaa. Minun oma rakas punaiseni; ensimmäiseni; ainoani.


Ei kommentteja: