6. helmikuuta 2008

Keskellä viikkoa

Tänään on tallustettu mudassa, hypitty kuralätäköissä, naurettu, laulettu (ei tosin ääneen, mutta noin niin kuin sisäisesti tavailtu sanoja), nautittu harvinaisen kauniista keskiviikkopäivästä, virnistelty, huokailtu ja ihasteltu, hepuloitu... Aika hyvä päivä siis noin kaiken kaikkiaan.

Niin, kävelin tänään yliopistolle. Tunnin täältä kämpiltä sinne tallustelee, mutta reitti on aivan mielettömän mukava, ja tykkään kyllä kävellä - varsinkin tällaisella säällä kuin tänään: aurinko paistoi siniseltä taivaalta muutamien pilvenhattaroiden lipuessa laiskasti yläilmoissa. Mikäs siinä on kävellessä ja ihastellessa maisemia. Kyseisestä reitistä puolet kulkee siis nurmikentän/-aukean poikki, ja varsinkin näin lämpimällä ilmalla ja sateen jälkeen kenttä on paikka paikoin aika mutainen. Tajusinpa kuitenkin ottaa kumpparit kassiin, eli vaihdoin jalkaani asianmukaiset jalkineet siirtyessäni asfalttiviidakosta mutavelliin. Ja olipa muuten mukava tarpoa mudan läpi ja hyppiä kuralätäköissä, kun ei tarvinnut huolehtia kengistä! Olisihan sieltä kikkailemalla kuivin jaloinkin selvinnyt, mutta mitä hullua, kun kerran sai mudassakin tallustaa ihan huoleti. Hyvin mielin siis heti aamusta.

Niin, ja illalla löysin YLE Areenasta Karjalan kunnaiden neljä viimeisintä jaksoa. Miten ihmeessä tuokin on mennyt minulta ihan ohi? Olisivat nimittäin näkyneet täälläkin! Minä olen aina tällainen myöhäisherännäinen näissä asioissa, pah. Mutta onpa siinä muuten sarja. Hyvää kotimaista olenkin odotellut vuosikausia, ja nyt sen löysin. Ihan varmasti kaikki eivät tykkää, mutta minuun iskee tuollainen elämänmakuinen rentoilu. (Ilmeisesti keski-ikäistyn jo näin kaksikymppisenä...) Tuo on juuri sellainen sarja, jota oltaisiin kotona katsottu kaksin Äitin kanssa.

Nyt pitäisi vielä päättää, jaksanko huomenna raahautua luennolle vai menenkö perjantaina. Kaipa sitä voisi huomenissa taas tallustella yliopistolle, niin saisi viettää pitkän viikonlopun. Niskahierontaa kaipaisin, hymyily sattuu niskaan. (Niinpä.)

Niin, ja tätä yhtä urpoa olen myös tänään kaivannut:


Ei kommentteja: