9. maaliskuuta 2009

Quis custodiet ipsos custodes?

Hyvä maanantai, pitkästä aikaa. (Ensimmäistä kertaa viikkoihin päässä ei soinut Boomtown Ratsin I Don't Like Mondays...) Sain aamulla raapustettua Roman Law'n ensi perjantain esitelmän tarkistuskuntoon ja hain samaisen kurssin esseen takaisin tarkastuksesta. Olin vitkutellut tuon haun kanssa päivätolkulla, koska en mielestäni onnistunut esseessä kovinkaan hyvin - mielestäni jaarittelin ja tein suoraan sanottuna tikusta asiaa. Yllätyksekseni essee palautui hyppysiini suorastaan kelvollinen arvosana kyljessään. Itse arvosanaa enemmän ilostuttivat kuitenkin Horrocksin, kurssin vetäjän ja tiedekunnan 'kielipoliisin', kommentti: You write very well, and the work is lucid and interesting. Helpotuksen huokaus pääsi huulilta, stressasin tuota ihan hirmuisesti.

Palkkioksi hyvin menneestä esseestä suuntasin kaupunkiin ja elokuviin (höpö höpö, olisin kyllä mennyt ilman tuota onnistunutta esseetäkin - mutta saihan siitä ihan kelvollisen tekosyyn). Kauan odotettu Watchmen oli siis vuorossa, ja bloody hell! Olihan se väkivaltainen, kaunistelematon ja kaikin puolin varsin graafinen ilmestys, mutta tykkäsin ihan hulluna. Zack Snyder on pysynyt yllättävän uskollisena alkuperäismateriaalille, ja täytyy myöntää, että tykkäsin tästä leffaversiosta sarjakuvaakin enemmän. (Sacrilege! I know.) Audiovisuaalisesti aivan hämmentävän upea teos. Vaan eivätpä kaikki todellakaan tykkää, ja k-18 -ikäraja on ansaittu. Mutta jos vatsa kestää ja aikuisten supersankarileffa kiinnostaa...

Go see it. Now.

Edit.
Eipä se Suomessa olekaan kuin k-15, mitä kyllä vähän ihmettelen. No, onhan tämä toisaalta ihan linjassa VET:n aikaisempienkin päätösten kanssa... Mistä olen niistäkin monesti eri mieltä. Vaan eipä multa näitä kysytä, ja taidan olla aika tiukkapipoinenkin tässä asiassa. Mielestäni nuo ikärajat nyt vain saisivat olla monessa tapauksessa korkeammat, kuin mitä VET on päättänyt. No, eipä sillä nyt mulle henkilökohtaisesti ole väliä, kunhan pohdin. Kai mulle on jäänyt jotain patoutumia, kun en aikoinaan päässyt isin kanssa katsomaan Mission Impossible kakkosta k-16 -ikärajan vuoksi.

Ei kommentteja: