13. maaliskuuta 2009

Red Nose Day

Ei, tänään ei kirjoiteta ryyppyperjantaista tai krapulapäivästä, vaikka 'Red Nose Day' onkin. Kyseessähän on siis Comic Reliefin perinteinen hyväntekeväisyystempaus, jonka tarkoituksena on, no, kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Paikalliset TV-tähdet, jalkapalloilijat ja koko kansan julkkikset naurattavat väkeä, ja toisinaan vähän itkettävätkin (vrt. Elämä lapselle -konsertti, jonka aikana aina yleisölle näytetään pätkiä sairaista lapsista ja surkeista oloista - potenssiin sata). Komedian varjolla kuitenkin edetään, joten ilta kulunee pöhköilyn ja yleisen hölmöilyn parissa BBC:tä tuijottaessa. Olenpa ääneenkin naureskellut, eli pöhköily puree. (Ja ihana, ihana David Tennant, jonka vähän ehkä geeky charmi jaksaa kyllä ihastuttaa! If I give £50 to Comic Relief, can I kiss you?)

Höpsöilyä, siis.

Huomenna tarttis ehkä taas ryhdistäytyä, ja vaikka herätä ihmisten aikoihin... Jos sitä vaikka saisi jotain ihan oikeasti aikaiseksi, taas pitkästä aikaa. Pyykkejä pitäisi tehdä, tiskejä tiskata, siivoilla ja koulujuttujakin tehdä. Mutta kun ei aika riitä, vaikken mitään oikein teekään! (Juuri tänään Veikan kanssa mietittiin, kuinka mahtavaa olisi jos nukkumisesta maksettaisiin - oltaisiin kyllä jonossa ihan välittömästi!)

Edit, joskus seuraavan vuorokauden puolella. Vaan pistäähän se ajattelemaan, tuo Comic Relief siis. Siinä missä Afrikassa kuolee 3000 lasta päivittäin malariaan ja lapsia katoaa Intian kaduilta jäljettömiin, täällä pähkäillään josko sitä jaksaisi huomenna vaikka tiskata ja pestä pyykkejä, vai josko kuitenkin pitäisi pyjamapäivän ja katselisi leffoja. Jep. Ihan samoja kortteja ei ole kaikille jaettu, ja ihmisen arvo on riippuvainen monesti siitä, mihin on sattunut syntymään. Kyllähän se pysäyttää, totta helvetissä! Mutta mitä tuolle asialle voi tehdä, vai voiko sille tehdä mitään? Onhan se aina mahdollista muuttaa ehkä sen yhden perheen elämä, mutta kun samalla kärsivien määrä moninkertaistuu aivan koko ajan. Ei maailmaa muuteta noin vain, yhden ihmiselämänkään aikana. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kannattaisi yrittää. Tänä iltana Comic Relief keräsi lähes £58 miljoonaa, eiköhän siitä liikene jonkin verran ihan hyväänkin tarkoitukseen. Tällaisina päivinä usko ihmiskuntaan palautuu taas ihan vähän; ehkä meillä on vielä toivoa.

Ei kommentteja: