11. joulukuuta 2007

Arvoituksia

Odottava olo. Viimeisiä päiviä viedään, ensi viikon tiistaina ovat viimeiset luennot; jäljellä edelleen Torts-essee, sen kirjoitan viikonloppuna. Tänään kiiruhdan luennolle vasta puoli viideksi, ja saatanpa jäädä katsomaan Law & Debating Societyn järjestämää väittelyäkin. Sikäli mikäli jaksan roikkua yliopistolla puoli yhdeksään ja tulla kaupungin kautta kämpille, 99 ei nimittäin kulje yliopistolta enää tuohon aikaan.

Lukeminen (siis muun kuin kurssikirjojen ja oikeusjuttujen) on jäänyt viime aikoina vähän taka-alalle. Talvikuninkaan sain luettua loppuun eilen (tällä kertaa alkuperäiskielellä), mutta siinäkin meni noin kuukausi sadan viimeisen sivun kanssa. Ei vain ole tullut tartuttua kirjaan, vaikka se on kulkenut aina laukussakin mukanani. Voi tosin olla, että nyt kun alkaa taas helpottaa tuon opiskelun kanssa, alkavat kirjatkin taas maistua.

Nyt luen Sherlock Holmesin parhaita - pitkästä aikaa suomeksi. Tuntuu muuten yllättävän hyvältä lukea vaihteeksi äidinkielellään. Vaikka englanniksi lukeminen ei ole enää vuosiin aiheuttanut päänvaivaa eikä turhia ponnisteluja, on se suomen kieli silti vaan niin paljon mutkattomampaa! Sitä paitsi, suomi on itse asiassa hyvin kaunis kieli. Tämänkin tajuaminen tosin vaati vuoden ulkomailla-asumisen...

Ei kommentteja: